Реставрація тротуарної плитки

Важливим елементом оточення будинку, саду є проїзди, тротуари, доріжки або елементи садової архітектури з бетону. Вони підвищують естетичну цінність оточення, а також забезпечують комфортне переміщення. Незважаючи на те, що тротуарна плитка дуже стійка до механічного зношування та зміни погодних умов, палючого сонця, дощу та морозу, колір бруківки втрачає інтенсивний колір, згодом зникає і тим самим негативно впливає на зовнішній вигляд будинку чи саду.

Як самостійно за кілька годин освіжити поверхню прибудинкової тротуарної плитки або бетонної, відновивши її колір і одночасно підвищивши стійкість до вицвітання та проникнення бруду? Дивіться покрокове керівництво.

На додаток до стирання та вицвітання облицювання, внаслідок тривалого використання та впливу дощу, морозу або ультрафіолетових променів, згодом також важко видалити бруд, наприклад масляні плями, стає проблемою. Коли зовнішній вигляд стає непривабливим, настав час оновлювати.

Як швидко та самостійно, без професійних знань та інструментів, відновити плитку до свіжого, виразного кольору та ефективно захистити їх від впливу погодних умов, ультрафіолетових променів та дорожньої солі?

Вам не потрібно міняти плитку

Заміна – останній засіб. Коли проблема здебільшого з сірим, бляклим кольором, його достатньо відремонтувати за допомогою спеціального гідрофобного засобу для тротуарної плитки “Black stone”. Такий препарат глибоко проникає всередину, надаючи насичений колір і водночас наголошуючи на початковій структурі. Це також захистить від вицвітання чи забруднення, зменшуючи поглинання та шкідливий вплив дорожньої солі.

Прості інструменти

Щоб провести реставрацію тротуарної плитки, достатньо одного засобу представленого на сайті https://blackstone.com.ua. Якщо ви бажаєте освіжити велику поверхню, це варто розпорошувати. Для маленьких – достатньо пензля або валика.

Виберіть правильний день

Потрібно пам’ятати, що реставрацію потрібно проводити в теплі та сухі дні – температура повітря та основи не повинна бути нижчою за 12°С. Для досягнення оптимального ефекту достатньо одного шару нанесення гідрофобного просочення “Black stone”. Для повного висихання потрібно близько 18 годин.

Підготовка основи

Ще до нанесення необхідно правильно підготувати основу. Спочатку краще ретельно очистити поверхню, видаливши пісок, бруд та інші речовини (наприклад, старі лакофарбові покриття, масла,). Потім зачекайте, поки просочення висохне.

Нанесення

Першим кроком має стати просочення важкодоступних місць, таких як плитка у бордюрів та самі бордюри. Для цього варто використовувати пензель, який полегшить точне нанесення. Великі поверхні мають бути оброблені валиком чи пульверизатором.

Скільки коштує реставрація?

Остаточна ціна завжди залежатиме від розміру поверхні, яку хочемо оновити. Безперечно, за реставрацію ви заплатите менше, ніж за повну заміну плитки. І, незважаючи на аналогічний ефект, тобто нову поверхню з яскравішим кольором.

Для того, щоб купити просочення «Мокрий камінь» — робіть замовлення на сайті https://blackstone.com.ua або дзвоніть за номером:

☎️099 911-0-911