Чи варто використовувати гідрофобізатор для керамічної цегли

Керамічна цегла є будівельним матеріалом, виготовленим шляхом обпалювання глини. Він характеризується високою міцністю та довговічністю, що робить його популярним для різноманітних будівельних робіт.

Керамічна цегла має невеликий показник водопоглинання, що означає, що він майже не вбирає воду. Цей показник зазвичай становить від 6% до 9% для повнотілої та 10-13% для пустотілої, що робить її відмінним варіантом для конструкцій, які повинні витримувати вологість.

Сфера застосування керамічної цегли:

  • Стінові конструкції: керамічна цегла широко використовується для будівництва стін. Він забезпечує міцність та добру термоізоляцію.
  • Фасади: декоративну керамічну цеглу також використовують для зовнішнього облицювання будівель.
  • Паркани: використовується для створення естетично привабливих парканів навколо будівель.

Якщо для стінових конструкцій ви можете використовувати звичайний гідрофобізатор для цегли, який має певні переваги, такі як:

Водовідштовхувальні властивості: гідрофобізатор створює на поверхні керамічної цегли захисний шар, який відштовхує воду. Це запобігає вбиранню води цеглою, що допомагає уникнути псування та руйнування матеріалу внаслідок впливу вологи.

Захист від морозу та руйнувань: у холодний період, при мінусових температурах, волога, що проникла всередину керамічної цегли, може замерзнути, перетворюючись на лід. Процес замерзання вологи всередині матеріалу супроводжується збільшенням його обсягу на 12%, що може призвести до появи тріщин та руйнування матеріалу. Відповідно, якщо цегла покрита гідрофобізатором, то волога не може проникнути в середину.

Підвищення терміну служби: сприяє збільшенню терміну служби керамічної цегли, оскільки він захищає її від впливу негативних факторів, таких як волога, мороз та інші негативні наслідки, до яких призводить контакт з водою.

Підвищення теплоізоляції: використання гідрофобізатора підвищує теплоізоляційні характеристики, запобігаючи вбиранню зайвої вологи цеглою, що перешкоджає насиченню пір вологою і забезпечує краще утримання тепла матеріалом.

Гідрофобізатор для керамічної цегли з ефектом мокрого каменю

А для фасадів та парканів, особливо якщо для їх створення була використана декоративна керамічна цегла, рекомендуємо використовувати гідрофобізуюче просочення з еффектом мокрого каменю. Воно має всі ті ж самі характеристики, що й звичайний гідрофобізатор, але надає цеглі вигляду, наче її нещодавно помили, чим значно покращує її зовнішній вигляд.

Просочення створює ефект мокрого каменю, що надає керамічній цеглі естетичний вигляд, підкреслюючи її текстуру та кольоровий відтінок. Вигідно впливає на зовнішній вигляд будівельних конструкцій і робить їх більш привабливими.

А гідрофобні компоненти захищають поверхню цегли від дії ультрафіолетового випромінювання, що може спричиняти вигоряння матеріалу та втрату його початкового вигляду.

Захисне просочення запобігає проникненню вологи та розчинених солей у внутрішню структуру цегли. Це ефективно захищає від утворення висолів, які можуть призвести до пошкоджень матеріалу, таких як тріщини та погіршення зовнішнього вигляду конструкції.

Враховуючи ці переваги, застосування захисного просочення з ефектом мокрого каменю для керамічної цегли може не тільки покращити якість та довговічність будівельних конструкцій, а й її зовнішній вигляд. Для замовлення захисного просочення для керамічної цегли — телефонуйте за номером:

☎️(099)911-0-911