Як відмити тротуарну плитку від білого нальоту

Всі вироби з бетону стикаються з неприємним явищем, коли їхня поверхня покривається висолами. Ці утворення складаються із суміші солей та оксидів металів, обумовлених:

  • коливаннями температури;
  • наявністю пилу;
  • опадами з атмосфери;
  • різними газами, включаючи вуглекислий газ, що є у повітрі.

Солі, що містяться у складі плиткового бетону, під впливом цих факторів починають виділятися на поверхню. Білий наліт на тротуарній плитці в основному з’являється на бруківці, так як процеси гідратації в ній ще не завершені.

Наявність висолів не тільки псує зовнішній вигляд тротуарної плитки, а й прискорює процес руйнування його структури. Поступове проникнення вологи всередину плитки зменшує її міцність з часом. Для запобігання цьому можна спробувати видалити білий наліт із тротуарної плитки.

Для того, щоб відмити тротуарну плитку від білого нальоту (висолів) застосовуються спеціалізовані засоби для чищення, засновані на різних кислотах (наприклад, соляної, мурашиної, ортофосфорної).

На сьогоднішній день засоби для видалення білого нальоту на бруківці можна розділити на дві основні категорії: засоби для видалення свіжих плям та очищувачі для боротьби з більш стійким білим нальотом на тротуарній плитці.

Склад слід наносити на суху поверхню пензлем, валиком чи розпилювачем та залишати на 1-3 хвилини.

Етапи застосування таких засобів:

  • Очистіть поверхню від бруду, забезпечивши ретельну підготовку.
  • Дотримуйтесь інструкцій та нанесіть засіб від висолів на поверхню.
  • Дайте засобу час подіяти, а потім ретельно промийте плитку водою.

Кислоти взаємодіють із хімічними сполуками у складі висолів, усуваючи їх. Однак слід пам’ятати, що ці засоби є досить агресивними і можуть пошкодити бруківку. Тому необхідно оперативно видалити залишки кислот та продукти реакції за допомогою вологої ганчірки, сухої щітки або рясного ополіскування водою (залежно від агресивності засобу). Через два дні після повного висихання покриття його слід обробити просоченнями для захисту від вологи.

Як запобігти появі білого нальоту на тротуарній плитці

Як ми вже писали раніше після такого неприємного досвіду появи білого нальоту на тротуарній плитці потрібно приділити достатньо уваги питання вибору захисного покриття для вашої плитки. Існує багато видів захисних засобів для бруківки таких як лаки, гідрофобізатори, праймери та водовідштовхувальні захисні просочення з ефектом мокрого каменю, остання, до речі, дуже популярна серед наших клієнтів, які купують її саме для тротуарної плитки.

Як водовідштовхувальне просочення захистить тротуарну плитку від появи білого нальоту (висолів)? Відповідь проста – просочення з ефектом мокрого каменю BlackStone для тротуарної плитки має здатність проникати в пори матеріалу і створювати на його поверхні захисний шар, який відштовхує вологу. При цьому завдяки цьому захисту вода не проникає в глибину матеріалу, що запобігає утворенню висолів. Таким чином, просочення допомагає зберегти плитку в початковому стані, захищаючи її від негативного впливу вологи та запобігаючи утворенню нальоту.

Наші фахівці радять купувати не просто гідрофобізатор, а водовідштовхувальне захисне просочення з ефектом мокрого каменю BlackStone, воно не просто захистить ваше покриття від згубної дії води та білого нальоту в результаті, але й зробить тротуарну плитку яскравішою та насиченішою. Серед основних переваг водовідштовхувального просочення для тротуарної плитки варто виділити:

Захист від забруднень: забезпечує захист від плям та забруднень, оскільки вода та бруд не затримуються на поверхні, а стікають із неї, залишаючи матеріал чистим та естетичним.

Підвищена довговічність: захищений шар допомагає зберегти якість та зовнішній вигляд матеріалу протягом тривалого часу, збільшуючи його термін служби та зменшуючи потребу у регулярному обслуговуванні та ремонті.

Легкість у застосуванні: просочування легко та швидко наноситься на поверхню матеріалу, не вимагаючи спеціальних навичок чи обладнання. Це робить процес захисту матеріалу простим та доступним.

Збереження природного вигляду: просочення з ефектом мокрого каменю BlackStone не змінює текстуру або колір матеріалу, а лише підкреслює його природну красу, створюючи ефект мокрого каменю, який може бути особливо привабливим для декоративних поверхонь, таких як тротуарна плитка.

Антиковзні властивості: містять добавки, які покращують зчеплення поверхні навіть за вологого стану. Це знижує ризик ковзання на оброблених поверхнях, роблячи їх безпечними для пішоходів та транспортних засобів.

Захист від УФ-променів: просочування забезпечує захист від впливу ультрафіолетового випромінювання, що може призвести до вицвітання матеріалу. Це особливо важливо для відкритих поверхонь, що знаходяться під прямим сонячним промінням, таких як тротуари, доріжки та заїзди. Захист від УФ-променів допомагає зберегти колір та текстуру матеріалу протягом тривалого часу, запобігаючи його достроковому старінню та вигорянню.

Універсальність: підійде не тільки для тротуарної плитки, а й для цегли, бетону та каменю.

Для того, щоб купити водовідштовхувальне просочення з ефектом мокрого каменю BlackStone – залишайте заявку на сайті blackstone.com.ua або зателефонуйте за номером:

☎️(099)911-0-911