Як повернути колір тротуарної плитки

Навіть найдорожча та якісна тротуарна плитка з часом вигоряє під дією
УФ-променів і стирається під активним рухом людей, транспорту та інших факторів. Ми часто співпрацюємо з будівельними компаніями, які виробляють укладання тротуарної плитки і вони настійно радять використовувати захисні просочення відразу після укладання покриття, будь то звичайний лак або гідрофобізатор, який зможе захистити плитку від вигоряння на сонці.

Найпоширенішим способом повернути колір тротуарної плитки є фарбування. Якщо ви вирішуєте пофарбувати тротуарну плитку на подвір’ї своїми руками, важливо враховувати всі плюси та мінуси цього методу оновлення кольору тротуарної плитки. Ми радимо при проведенні робіт слідувати технології, щоб уникнути втрати естетичної привабливості за кілька років. Якщо все зроблено правильно, результат буде Вам досить довго.

Переваги фарбування тротуарної плитки своїми руками включають:

  • Підвищення естетичної привабливості фігурних елементів мощення (ФЕМ), і навіть додатковий захист від зовнішніх впливів.
  • Збільшення терміну експлуатації, особливо під час використання рідкого скла для фарбування вібролитої тротуарної плитки.
  • Зниження ковзання, що особливо актуально у зимові місяці або після дощів.
  • Захист від передчасного стирання та руйнування, якщо застосувати лак.

Недоліки методу включають:

  • Необхідність регулярного оновлення шару фарби раз на 8-10 років.
  • Трудомісткий процес, що вимагає декількох днів на завершення робіт.
  • Можливість отруєння шкідливими речовинами, тому рекомендується використовувати респіратор під час фарбування.

При виборі фарби для тротуарної плитки важливо врахувати, що правильним вибором ЛКМ (лакофарбових матеріалів) можна значно покращити зовнішній вигляд ФЕМ та підвищити їх експлуатаційні характеристики.

Для фарбування тротуарної плитки з бетону та інших матеріалів у дворі рекомендується використовувати алкідну, гумову, поліуретанову фарбу або кислотний барвник. Ці лакофарбові матеріали мають ряд переваг і підходять для різних умов експлуатації.

Гумова фарба: ідеальний вибір для фарбування тротуарної плитки, створює неслизьке покриття, має еластичність, захищає від вологи. Виготовляється на водній основі, без запаху та розчинників, зберігає характеристики за різних температур.

Алкідна фарба: відмінно захищає від механічних впливів, атмосферних умов та хімічних впливів. Стійка до солі. Має сильний запах, який зберігається протягом тривалого часу.

Поліуретанова фарба: забезпечує герметизацію та зміцнення поверхні. Може бути нанесена за низьких температур. Зносостійка, хімічно стійка, але може змінювати колір під час використання на вулиці.

Кислотний барвник: підходить для горизонтальних та вертикальних поверхонь. Потребує попереднього очищення від забруднень. Після нанесення вимагає обробки захисним лаком для запобігання механічним впливам та впливу ультрафіолетових променів. Відновлює колір бруківки чи тротуарної плитки.

Водовідштовхувальне просочення з ефектом мокрого каменю: наші фахівці знайшли відмінний спосіб як повернути колір тротуарної плитки, якщо процес був нещодавно запущений – це покрити тротуарну плитку просоченням з ефектом мокрого каменю. Ефект мокрого каменю робить колір тротуарної плитки вдвічі яскравішим і насиченим, покриття матиме такий вигляд, ніби його щойно помили. Головними перевагами цього методу є:

  • Гідрофобність: просочування має виражений гідрофобний ефект, що означає, що поверхня плитки стає водовідштовхувальною. Це дозволяє запобігти поглинанню вологи, що у свою чергу захищає матеріал від утворення плісняви, грибків та висолів.
  • Просочення створює на поверхні тротуарної плитки ефект “мокрого каменю”, надаючи їй естетичного блиску і підкреслюючи натуральну текстуру матеріалу. Цей ефект надає тротуару елегантного та доглянутого зовнішнього вигляду.
  • Стійкість до плям: просочення формує захисний шар, який робить поверхню менш сприйнятливою до різних плям, таких як олії, бруд або інші забруднення. Це полегшує догляд за плиткою та підтримує її чистоту.
  • Підвищення морозостійкості: просочування забезпечує додатковий захист від впливу морозу, оскільки запобігає поглинанню води поверхнею матеріалу. І при циклах заморожування-розмерзання вода не руйнує матеріал зсередини.
  • Довговічність: покращена стійкість до зовнішніх впливів, що надається просоченням, сприяє збільшенню терміну служби тротуарної плитки. Це дозволяє заощадити на ремонті та обслуговуванні пішохідних покриттів.
  • Захист від УФ-променів: тротуарна плитка буде захищена від повторного вигоряння на всі 100%.
  • Безпечні для довкілля, оскільки вони зазвичай не містять шкідливих хімічних речовин та безпечні для здоров’я людини.

Застосування водовідштовхувального просочення з ефектом “мокрого каменю” для тротуарної плитки є ефективним способом покращення її характеристик та збереження привабливого зовнішнього вигляду протягом тривалого часу. Якщо Ви вирішили купити водовідштовхувальне просочення для тротуарної плитки – залишайте заявку на сайті blackstone.com.ua або телефонуйте за номером:

☎️(099)911-0-911