Довговічність та краса тротуарної плитки

Дні стають довшими та теплішими. Весна – найкращий час для оцінки стану прибудинкової території. Це стосується і тротуарної плитки, про яку нам слід подбати у цей період, щоб вона могла служити нам довгі роки. Потрібно надати плитці високий рівень морозостійкості, стійкості до бруду та солі. Крім того, інтенсивне прибирання снігу погано впливає на бруковану поверхню. Для цього потрібно відразу ж після укладання просочити її захисним засобом “Black Stone”, який відштовхуватиме воду, захищатиме від перепадів температури, від снігу та льоду, від підземних вод, від негативного впливу навколишнього середовища, від появи висолів.

Очищення тротуарної плитки

Коли морозні дні пройдуть, давайте поглянемо на бруковану поверхню, тому що може виявитися, що вона потребує капітального ремонту. Починаємо з промивання плитки апаратом високого тиску, щоб очистити її від залишків солі, піску та пилу. Пам’ятайте, що потік води має бути скоріше широким, ніж точковим. Якщо бруд глибоко проник у конструкцію, промивання однією водою може виявитися недостатньо. Потім ми можемо використовувати спеціалізовані хімікати або найняти компанію, яка має сучасне обладнання для прибирання.

Ще один спосіб очистки – піскоструминна обробка. Ця обробка використовується у разі дуже сильного забруднення або забруднення після ремонту, на будівельних майданчиках та в місцях, де ремонт із використанням традиційних засобів не вдався. Він полягає в очищенні струменем стисненого повітря з додаванням піщин. Ми можемо провести цей процес самі, якщо ми маємо відповідне обладнання, але краще довірити цю послугу спеціалізованій компанії.

А як щодо пошкоджених плиток?

При правильному догляді та виконанні прибирання сніг зазвичай не становить великої небезпеки для бруківки. При використанні лопати із пластмасовим або гумовим захистом малоймовірно, що ми пошкодили дорожнє покриття. Однак, якщо ми використовували інструменти з гострими краями для видалення льоду, особливо при додатку до нього великого зусилля, можуть залишитися уламки або навіть глибші пошкодження. Якщо лише кольорове покриття трохи пошкоджене, достатньо пофарбувати куб спеціальною фарбою. Однак, якщо кісточка тріснула або має дуже глибоке пошкодження, можливо, вам доведеться замінити її.

Просочення

Для запобігання таким складним і тривалим прибиранням після зими, варто правильно доглядати тротуарну плитку. Очищену та просушену поверхню слід покрити глибокопроникним захисним просоченням “Black Stone” для захисту від шкідливого впливу погодних умов. Зазвичай наноситься лише один шар препарату. Просочення створює тонкий захисний шар, який не тільки збільшує стійкість до стирання, а й знижує зростання мохів та бур’янів. Цієї обробки достатньо на 15 років.

Отримавши знижку на просочення, покрутивши колесо удачі, робіть замовлення на сайті https://blackstone.com.ua або телефонуйте

☎️099 911-0-911.